1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Horváth Nóra Virág stílus Európa Bajnokságot nyert küzdelemben!

csapat_szekelysandorral.jpg

Nóra mellett, Ceglédi Márk és Ágoston Gábor ezüstérmet szerzett, míg Kádár Ramóna és csapataink bronzéremmel tértek haza. Dóka Bence, Mogyorósi Bálint és Karácsony Vanda egyéniben ötödik helyezést értek el. Éremszerzési reményeink megvalósultak!

2016. november 12.-én rendezték meg a 44. Wadokai Karate Európa Bajnokságot. Idén a svájciak voltak a házigazdák, a verseny székhelye Siggenthalban volt. 19 ország versenyzői mérték össze tudásukat, párhuzamosan, egy évről-évre növekvő színvonallal, tudással. Határozottan erősödött a mezőny. A svájciaknak például több WKF Európa Bajnokuk is van.

 

 

Egyesületünkből 10 versenyző került a magyar válogatottba, Ágoston Gábor, Ágoston Laura, Ceglédi Márk, Dóka Bence, Horváth Nóra Virág, Karácsony Vanda, Kádár Ramóna, Mogyorósi Bálint, Oláh Árpád és Székely Botond. Mind küzdelemben voltak érdekeltek.

 

 

Már nyár elején, az alapozással megkezdtük a felkészülést, végre saját termünk van így kissé nyugodtabb körülmények között készülhettünk. Pár fontosabb versenyen indultak versenyzőink és igyekeztünk az EB.-re fókuszálni, időzíteni. Nagyon sok munka, lemondás és kitartó elszántság meghozta a jó eredményeket. Titkon reménykedtünk érmekben, és íme, az alábbi eredmények születtek:

Aranyérem:

Horváth Nóra Virág (kumite U18 +59kg)


Ezüstérem:

Ceglédi Márk (kumite U14 +50kg)

Ágoston Gábor (kumite U18 +68kg)


Bronzérem:

Kádár Ramóna (kumite U18 -59kg)

Fiú Csapat (Gábor, Bence / kumite U18)

Lány Csapat (Nóra, Ramóna / kumite U18)

 

 

Ceglédi Márk a holland Kamerman Emiellel kezdett, aki rögtön megszerezte az 1 pontos vezetést. Márknak sikerült még időben felébrednie, támadó taktikát váltott és sikerült 5-1-re nyernie. A következő ellenfélnek, a luxemburgi Tamim Yanisnak is sikerült bevinni az első találatokat, innen fordított Márk és 4-3-ra győzött. A holland Hasselt Thijmennel már a döntőbejutás volt a tét, itt is az ellenfél kezdett jobban, de Márk nagy hajrában egyenlíteni tudott és végül 3-3-nál bírói döntéssel a Márk jutott tovább! A döntőt, a hazai pálya előnyét élvezve, a svájci Barth Niklassal vívta, végig nagyon taktikusan kissé kivárásra játszva, már úgy éreztük meg lehet az arany, mikor a svájci erőtlen, pontatlan maszatolását értékelte két zászlós bíró. Márk meghajtotta a végét, de már fordítani nem tudott! Márk nagyszerű teljesítménnyel lett ezüstérmes!

 

Horváth Nóra Virág tavaly, csapatban szerzett egy bronzérmet, most többért jött ide. Körmérkőzésben, első meccsén rögtön összekerült a szerintünk legerősebb, német Stamer Selinával. Rögtön el is húzott 1 ponttal, de nem sokáig hagyta Nóri az ellenfélnél az előnyt, beerősített és 3-1-re fordított. Itt már érezhető volt, hogy Nóri jó formában van. A skót Robertson Rebeccát 6-0-ra verte, majd a walesi Hawkins Lowrit 7-0-ra győzte le. Végül a magyar Faragó Emese sem tudott fogást találni Nórin, így ezt a meccset is 3-0-ra hozta. Nóra történelmet írt, megnyerte élete, és az egyesület, első stílus karate Európa Bajnoki címét! Csapatban is, veretlenként, szerzett még egy bronzérmet!

 

Kádár Ramóna tavaly egy ezüstérmet szerzett, akkor még svájci színekben. Idén, első körben a holland Rahimi Zohrával kezdett, nagyon jó formát mutatva, fejrugásokkal operálva, magabiztosan 9-2-re nyert. Majd következett a mindent eldöntő mérkőzés, a döntőbe jutásért, a svájci Hirt Annával. Nagyon szoros és szikrázó küzdelmet láthattunk, fej-fej mellett gyűjtötték a pontokat, Raminak még egy gyönyörű fejrúgást is sikerült eladnia. Raminak két tiszta fej találatot nem adtak meg, inkább megintették helytelenül, amit egyébként a svájciak is elismertek, hogy téves volt, de a hazai pálya a svájci Annát segítette. Végül 7-5-re a svájcit hozták ki győztesnek. Ramitól egy biztos aranyat vettek el a bírók, de így is nagyon boldogok voltunk, mert bizonyította rátermettségét, a bronzérem is szépen csillogott! Csapatban is szerzett egy bronzérmet!

 

Ágoston Gábornak már volt egy ezüstérme a tavalyi luxemburgi EB.-ről, most titkon reménykedtünk egy aranyéremben. Gábor súlycsoportja -68kg, de az indulók létszáma miatt összevonták  a +68kg-os súlycsoporttal. Így már nehezebb körülmények között kellett a körmérkőzéseket vívnia. Gábor első mérkőzését három fejrúgással hamar eldöntötte, a walesi Ahmed Hamza 9-0-ra kapott ki. A magyar Botlik Attilát magabiztosan győzte le 4-0-ás pontkülönbséggel. Aztán jött a holland Krisnadath Lex, aki egyébként a teljes mezőnyt technikai KO-val verte, Gábor nagy szívvel küzdött, nem adta könnyen magát, de 4-1-re sajnos kikapott. Talán a kevés pihenőidő is közrejátszott, míg a holland frissen állhatott a küzdőtérre. A magyar Hajdler Zoltánt határozott irányítással 3-1-re verte, így Gábor ismét egy Európa Bajnoki ezüstéremmel lett gazdagabb! Csapatban még egy bronzérmet is gyűjtött, nem is akárhogy, a svájci WKF Európa Bajnok Spitz Lucával küzdött és leléptetés után a Gabi 8-0-ra győzött!

 

Dóka Bence szerzett még egy bronzérmet csapat kumitében! De az egyéni teljesítménye is figyelemre méltó, hiszen elmondható, hogy egyik legerősebb mezőny nála volt. A holland Klint Nathannal kezdett, nagyon szoros küzdelemben Bence 4-3-ra tudott nyerni. A mindent eldöntő mérkőzés a svájci, WKF EB. Bajnok Spitz Lucával következett, amit Luca 2-0-ra nyert. Bence teljesítményét elismerték a svájciak is. Lucának két nehéz küzdelme volt ezen az EB.-n és mindkettőt a mi fiúnkkal vívta. Szóval kijár az elismerés!

 

Csapat küzdelmekben a lányok és a fiúk is a svájciaktól szenvedtek vereséget. A svájci lányok magabiztosan nyertek mindent, egyedül a Nóra tudott 3-1-re nyerni, míg a fiúknál szorosabb volt, 2-1, 0-8, 7-5 arányban nyertek ellenünk. Horváth Nóra Virág és Kádár Ramóna a lányoknál, míg Ágoston Gábor és Dóka Bence a fiúknál szereztek broznérmet!

 

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez! Köszönetet mondunk a szülőknek, akik minden erőfeszítést megtettek, hogy a gyerekek ott lehessenek a versenyen, köszönjük a XVIII. kerületi Önkormányzat támogatását. Köszönjük András Andrea és Mednyánszky Márta odaadó közösségi munkáját!

Gratulálunk a teljes magyar válogatottnak a nagyszerű helytállásért, Svájc és Skócia mögött a 3. helyen végeztünk! Szép eredmény! Jövő évi Európa Bajnokság Franciaországban, Párizsban lesz.

Fotók a galériában!   (még lesz feltöltés később)

Eredménylista

Éremstatisztika