1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Érmek a luxemburgi 43. Wadokai Európa Bajnokságról

csapat_800x600.jpg

Érmekkel és kiváló helyezésekkel tértünk haza a Wadokai Európa Bajnokságról Luxembourgból. Ágoston Gábor, Ágoston Laura, Ceglédi Márk, Dóka Bence, Horváth Nóra, Karácsony Vanda, Majdán Noémi és Székely Botond képviselte egyesületünket a válogatottban.

Egyesületünknek ez volt az első stílus Európa Bajnoksága, így a tisztes helytállás volt a cél. Nyolc tűzmadaras versenyzőnk képviselte a Magyar Wadokai Karate Szövetség által delegált válogatottat. Egy tűzmadaras versenyzőnk pedig a svájci válogatottat erősítette.

Az Európa Bajnokság idén Luxemburgban, a fővárosban került megrendezésre. 19 országból érkeztek versenyzők (Franciaország, Anglia, Olaszország, Belgium, Németország, Ausztria, Hollandia, Dánia, Svájc, Skócia, Írország, Románia, Örményország, Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán, Portugália, Wales, Luxemburg, Magyarország).

A bajnokságot körülvevő hangulat, élmény, az utazással, szállással, kirándulással együtt, fantasztikus volt. Jó csapat, jó együttműködés jellemezte a teljes hétvégét. A versenyen, a bírók szakmaiatlansága, hozzá nem értése viszont sok szomorú pillanatot hozott, ami egy picit belerondított az élményekbe. Mondhatjuk, hogy a bíráskodás kritikán aluli volt!

      

Kijelenthetjük, hogy minimum 2-3 érmet vettek el egyéniben a bírók tőlünk, gyerekeinktől. Ezzel együtt, vagy ennek ellenére is sikerült két ezüstérmet, két bronzérmet és négy ötödik helyet szerezni!

     Ágoston Laura: kumite U14 -40kg / 10 fő / 5. hely
Talán a legsértőbb bírói tévedések itt voltak. Laura, a későbbi kategória győztes, luxemburgi Martins Anyssával kezdett, ahol 8-0-ra a luxemburgi kislány nyert, hogy hogyan az más kérdés. Vigaszágon kapott lehetőséget Laura a harmadik helyért, a belga Deckers Benedictével kellett megküzdenie, ami számunkra elég egyértelműen a Laura győzelmét hozta, gyönyörű fejrúgásokkal operálva, tisztán, kétséget kizáróan neki kellett volna nyernie. Ehhez képest 1-0-ra a belga kislányt hozták ki győztesnek. Mélységesen elszomorító, hogy ennyire képzetlen bírók döntenek egy ilyen magas rangú versenyen. Laurától elvettek egy érmet! Az 5. hely mögött nagyon sok munka és lelkesedés van!
   
     Ágoston Gábor Balázs: U18 -68kg / 8 fő / 2. hely / csapat 3. hely
Gábor Bradley Rhyssal kezdett, az angol rögtön az elején jól televerte Gábor fejét, ez nekünk jól jött, a Gabi ettől szokott beindulni. Két csípődobás, majd rendre, tiszta első kezes (kizamitzuki) technikákkal gyűjtögette pontjait, 5-0-ra verte az angolt! Következett az olasz Tondini Gianluca, aki kifejezetten jó megoldásokkal próbálkozott, rutinos jó versenyző, de a Gabi nagyon okosan, taktikusan, jó időzítésekkel, rendre beelőzte az olaszt. A végén már ideges olaszt 6-0-ra sikerült legyőzni! Ezzel Gabi bekerült a döntőbe, ahol a luxemburgi Costa Diagoval került össze. A luxemburgi megérdemelten lett a kategória győztese 5-1-es aránnyal, de a Gábor teljesítménye egyszerűen fantasztikus volt, bearanyozta a napunkat, büszkén állhatott fel a dobogó 2. fokára!
A csapatot Ágoston Gábor Balázs, Csipák János, Kollár András és Kovács Levente alkotta. A győztes luxemburgiak és a 2. helyen végzett olaszok után a skótokkal egyetemben a dobogó 3. fokára állhattak a fiúk. 
   
     Ceglédi Márk Áron: U14 +50kg / 7 fő / 5. hely
Első meccsen, a későbbi döntős, luxemburgi Martin Tevin, a hazai pálya előnyét élvezve így is csak 1-0-ra tudott nyerni Márkkal szemben. Márk vigaszágon kapott lehetőséget a dobogó legalsó fokáért küzdeni. A szintén magyar Zsiba Péterrel került össze és most Péter bizonyult jobbnak 2-1-es arányban. Ha Márk a tartalékait is előhúzta volna, akkor lett volna esélye a dobóra, ez most nem a bírókon múlt. Márk 5. lett.
   
     Dóka Bence: kumite U16 -57kg / 10 fő / 5. hely
Bence az ír McCabe Tiernannal kezdett, amit 2-0-ra tisztán nyert! Utána rögtön a végső győztes, luxemburgi Rasqui Dimitrivel került össze ahol 6-3-al alul maradt hathatós bírói segítséggel. Itt is súlyos hibákat vétettek a bírók, két fejre vitt ütést és egy villámgyors tiszta fejrúgást nem adtak meg a Bencének, amit más bírók és a luxemburgiak sem értettek! Bence kicsit lélekben feladta itt teljesen érthetően, de sikerült felszívnia magát a harmadik helyért járó küzdelemben a skót Ritchie Struan ellen, parázsló küzdelmet vívtak, egy pont ide, egy pont oda, végül 5-5-nél bírói döntéssel a skótot hozták ki győztesnek, meg sem lepődtünk. Bence igazi harcosként, minden erejét összpontosítva az 5. helyen végzett.
   
     Horváth Nóra Virág: kumite U18 +53kg / 17 fő / 5. hely / csapat 3. hely
Nóra első meccsét egy jól küzdő skóttal kezdte, amit sikerült 2-0-ra megnyerni. Ezután a kategória győztes, hazai pálya előnyét élvezve, bírói támogatással, Berna Allisonnal már nem bírt, sajnos 3-0-ra kikapott. Vigaszágon, a svájci Lombardo Alinát egy szép test rúgással 2-0-ra verte, így a dobogó harmadik fokáért küzdhetett a hosszú kezű és lábú, német Stamer Selinával. Nagy küzdelemben, végére már fáradtan sajnos 2-0-ra kikapott Nóri, mindenki Csipije. Az 5. helyért is nagyon meg kellett küzdeni, ha a luxemburgi Allisonnál a bírók jól pontoznak, akkor az egyéni dobogó meg lehetett volna.
A csapatot Horváth Nóra Virág, Herber Olga, Faragó Emese és Képes Edina alkotta. Első körben a győztes skót csapattól kikaptak a lányok, de vigaszágon küzdhettek a svájciakkal, amit nagy főlénnyel nyertek a lányok, Nóri, húzóerőként harcos erényeket csillogtatva nyerni tudott, így a dobogó 3. fokára állhattak fel.
   
     Karácsony Vanda: kumite U16 -54kg / 17 fő
Vanda eredetileg -47kg-os súlycsoportban kvalifikálta magát, sajnos a helyszínen szembesültünk azzal a ténnyel, hogy a kevés indulóra hivatkozva összevonják az 54kg-os súlycsoporttal. Így, komoly hátrányból indulva Vanda első körben a svájci Hartmann Katjával került össze, amit magabiztosan mégis 4-2-re nyert. A skót Boner Rebekáhval, nagyon szoros küzdelem volt, viszont számos tiszta találatot nem adtak meg Vandának, ellenben a kontaktos találatot megadták a skótnak. Bírói támogatással 8-2-re nyert a skót. Ha nincs az összevonás, akkor biztos éremért küzdhetett volna a Vanda, de így is erőn felül teljesített.
   
     Kádár Ramóna: kumite U16 -54kg / 17 fő / 2. hely
Ramóna svájci színekben indult az EB.-n, hiszen az elmúlt években ott élt és ott kvalifikálta magát. Viszont nyár óta újra régi edzőtársaival edz, a Tűzmadár Sportegyesület tagja, így természetesen érte is szurkoltunk. Nagyon erősen kezdett Ramóna, zsinórban három mérkőzést nyert biztos fölénnyel, a magyar Fekete Zsófiát, majd a skót Bunce Rachelt, végül a döntőbejutásért az angol Preece Megant győzte le. A "világklasszis" luxembourgi Nelting Kimberlyvel már nem tudott mit kezdeni a döntőben. Kicsit elfáradt a végére Ramóna, talán maga sem hitte el, hogy legyőzheti luxembourgi ellenfelét, de így is boldogan és elégedetten állhatott fel a dobogó második fokára. 
   
     Majdán Noémi: kumite U18 +53kg / 17 fő
Noéminál is a helyszínen derült ki, hogy összevonják kategóriájukat a pluszosokkal. Így egy jóval erősebb csoportba került. A hosszú, magas német Stamer Selina 3-0-ra nyert Noémi ellen. Noémi nagy szívvel küzdött, mindent megpróbált, jó védekezéssel sokszor nagyon okosan zárta a német támadásait, de a rutinosabb némettel nem tudott mit kezdeni. Sajnos a német később kikapott, így Noéminak nem volt lehetősége vigaszágon továbblépni.  
   
     Székely Botond: U21 -78kg / 12 fő
Botond a holland Gevorgian Araikkal kezdett, két tiszta uramawashi gerit nem adtak meg Botinak, egy bírónak volt szeme hozzá, aki kicsapta a zászlót. A többiek a „cseh 2 tévé adó”-t nézték. Egy borításnál a holland 5 cm-re ütött a Boti feje mellé, egyből pontot adtak. Így azért nehéz tartani a magabiztosságot, mikor edzőként nem tudsz tanácsot adni a versenyzőnek, mert mindegy mit csinálsz, a bírók majd eldöntik. Pontosan 6-0-ra verették meg a Botit. Sajnos a holland később kikapott, így Boti vigaszágon nem kapott lehetőséget. 
   

Nagyon büszkék vagyunk Rátok, mind kiválóan helyt álltatok, erőn felül teljesítettetek, volt aki élete legjobbját nyújtotta. Ha mindent figyelembe veszünk, a felkészülést, a mostoha körülményeket, hiszen hónapokig edzőterem nélkül, a szabadban készültünk, mégis, Ti mindig kitartóan, elfogadva a kialakult nehéz helyzetet, nem adtátok fel. Ezeket a helyezéseket, érmeket nem adták könnyen, nagyon megdolgoztatok értük, amire legyetek büszkék, mert mi azok vagyunk! Szívből gratulálunk Nektek!

Természetesen köszönettel tartozunk a szülőknek a támogatásukért! Faragó Tibornak, a szövetségi kapitánynak az edzésekért! Az itthon maradt csapattársaknak, akik itthonról szurkoltak és szorítottak a verseny alatt! Köszönjük a GM Flottának a hibátlan, megbízható buszokat!

Fotók az utazásról, versenyről (2 oldal) KATT IDE!