1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Shuzo Imai 8. danos mester edzőtábora Budapesten

0000Imai_800x600.jpg

Shuzo Imai 8. danos wado-kai karate mester évek óta jár hazánkba edzőtábort tartani. A résztvevők növekvő létszáma arról tanúskodik, hogy ezek a táborok népszerűek. Bár, feszített két napról beszélünk, mindenki a saját szintjének megfelelő edzést választhatta.

A lelkesebbek kihasználták a ritka lehetőséget így volt, aki egy nap több edzésen is részt vett. A tábor végén láthattuk, hogy ők jól döntöttek, hiszen a program tematikáját tekintve, a nagyon jól felépített, egymásra épülő gyakorlatsorok tették egésszé a mester mozgáskultúrájának megértését.

A teljes programot nagyrészt a Kihon, Bassai és Wanshu Katák, Tanto-Tori, végül a Tachidori tette ki, de a gyakorlatok tartalmilag közvetlen kapcsolódtak egymáshoz.

Az erő fentről jön, hangsúlyozta a mester! Különbséget kell tenni felső, középső és alsó tanden között. A legfontosabb az alsó, a Shimo Tanden, de végső soron a legjobb, ha mindhármat összekapcsolt és összehangolt energiává formáljuk, létrehozva egy hatékony módszert.

Beszélt a lazaság szerepéről, rendszeres erősítésről, melynek célja a technikák könnyebb, tisztább és sebesebb végrehajtása és természetesen az erős harci szellem megtartása.

Edzés végén a mester újra megajándékozott egy japán népdallal, már-már hagyomány a shakuhachi, a bambusz fuvola megszólaltatása.


Természetesen a kezdő gyerekekről sem feledkeztünk meg, számukra egy nagyszabású közös edzést szerveztünk, melyen a Magyar Wadokai Karate Szövetség tagjai vehettek részt.

A gyerekeknek az első élmény mindig meghatározó. Több éve karatézó felnőtteknek is megtiszteltetés egy japán nagymestertől tanulni, a gyerekek ezt különös lelkesedéssel élik meg és bizony, mély motivációs magot ültetünk elméjükbe az ilyen eseményekkel. Az edzés végén boldogan lobogtatták a mester által aláírt öveket.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, januárban újra találkozunk!

További fotók elérhetőek itt!

Gondos Julcsi kiváló fotói! Köszönjük!

(a cikk közlésre átvehető)