1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

18. Budapest Open nemzetközi karate verseny

boti2_800x600.jpg

Közel ezren indultak a Budapest Openen. Húsz ország 900 versenyzőjének részvételével rendezték meg a hétvégén, 2015. szeptember 19-én és 20-án a Pestszentimrei Sportkastélyban a 18. Budapest Open nemzetközi karate versenyt.

A viadal a legjobb hazai versenyzők számára kvalifikációs állomás volt a jövő évi felnőtt és korosztályos Európa-bajnokságra is. A versenyen a magyarok közül a felnőtteknél és az U21-es korosztályban is valamennyi kategóriában itthon tartották az aranyérmet. Közülük az idei U21-es Európa-bajnok Hárspataki Gábor és Molnár Dániel duplázni tudott. Magabiztos versenyzéssel állhatott fel a dobogó legfelső fokára a júniusban a bakui Európa Játékokat megjárt Tadissi Martial a felnőtt férfiak 67 kg-os küzdelmében. (forrás: www.karate.hu)

Ami a Tűzmadár Sportegyesület versenyzőit illeti, több hónapos alapozást követően, ez volt az első éles bevetésük az október végére kiírt luxemburgi stílus Európa Bajnokságot megelőzően. A csapatot Horváth Nóra Virág, Ágoston Gábor, Ágoston Laura, Dóka Bence, Székely Botond, Majdán Noémi, Kádár Ramóna, Mogyorósi Bálint és Moser Melani képviselte. Karácsony Vanda és Ceglédi Márk betegség miatt sajnos nem indulhatott.

Erdei Zsolttal, kétszeres világbajnok profi ökölvívóval (Kép címe: Madár a Madarakkal!) :)

 

Horváth Nóra Virág (Junior +59 kg) térdsérülése miatt idén februárban tért vissza a tatamira, úgy tűnik, szépen lassan visszatér régi formájához. Első találkozóját a dán Fehmerling Signével bírói döntésre bízta, ahol a bírók Nórit látták jobbnak. Ezután egyre magabiztosabban nyerte meccseit, a szlovák Kollárová Karolínát majd a belarusz Navichenka Evgeniát győzte le biztos pontkülönbségekkel. A döntőben a dán Grønning Frederikkével fej-fej mellett kezdtek, egy pont ide, egy pont oda, majd szerintünk legalább két pontot nem adtak meg a bírók Nóri javára így a dán előnyt szerzett. Nóri hősiesen küzdött, de nem sikerült fordítani az álláson. Nóri az előkelő 2. helyet szerezte meg, ami jó ajánlólevél lehet az októberi Európa Bajnokságra.

 

Székely Botond (U21 -75 kg) alapvetően a tradicionális karate művelője, de szeret versenyezni, néha elindul egy-két versenyen. Idén sikerült kvalifikálnia magát a stílus EB-re és úgy tűnik motivációja nőtt. Első körben rögtön azzal a szlovák Fuzer Jánnal került össze, aki a döntőt vívta az Európa Bajnok Hárspatakival. Boti sajnos kikapott, de a döntős Fuzer magával vitte a vigaszágra ahol a szintén szlovák, Ďurček Tibor vezetett a vége előtt két ponttal, de Botond úgy döntött, hogy egy három pontot érő fejrugással fordít az eredményen. A hátralévő 10 másodpercben Ďurček kétségbeesetten próbált javítani a helyzeten, de Boti okosan kimozogta. Így legnagyobb meglepetésre a dobogó 3. fokára állhatott fel. Ennél szebbet nem is kívánhattunk volna!

 

Szívből gratulálunk minden versenyzőnknek!

Fotók a versenyről