1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Shuzo Imai és Roberto Danubio nemzetközi edzőtábor 2012

DSC09733.jpg

Hosszú kihagyás után immáron hatodik éve, hogy rendszeresen jön Magyarországra Shuzo Imai 8. danos Wado-kai Karate mester edzőtábort tartani a nyitott gondolkodású hazai wados karatésoknak. Az idei tábor különlegességét Roberto Danubio 7.danos Wado-kai Karate mester jelenléte hozta. Érkeztek Németországból és Ausztriából is karatésok, több mint 100 kezdő, haladó és fekete öves vett részt az október 20-21.-én rendezett hétvégén.

Roberto Danubio Sensei 7.dan Wado-Kai Karate

 

Shuzo Imai Sensei 8.dan és Roberto Danubio Sensei 7.dan

 

A program sűrűre volt szabva, napi három edzésblokkra a tudás szintnek megfelelően. És aki akart, részt vehetett egy nap két edzésen.

A napot, a kezdő, fehér öves gyerekekkel, felnőttekkel kezdtük, ahová beállhattak a citrom, narancs öves gyerekek is. A mesterek játékos, rávezető gyakorlatokkal mutatták, tanították az alapokat. A legnagyobb élményt egy-egy gyereknek az adta, mikor a mesterek kihívták a többiek elé bemutatni egy-egy technikát vagy gyakorlás közben megdicsérték. Feledhetetlen élmény marad számukra.

 

A középső edzés, a színes övesek részére volt kiírva, de a mesterek beleegyezésével beállhattak a barna, fekete övesek is. A lelkesebbek éltek is a lehetőséggel. Az alapok csiszolásán, az alapok megértésén, egyáltalán a wado megértésén volt a hangsúly. A kihon, a formagyakorlatok és végül a páros gyakorlatok, mind-mind egy elven működnek. Mindnek az alapja a lazaság, időzítés, a természetesség. Ezt kimondva egyszerűnek tűnik, de valójában helyesen, jól megcsinálni, bizony nem egyszerű.

 

A harmadik, barna és feketeövesek részére szóló edzés is nyitott volt a lila, kék övesek részére, akik nagyon hálásak voltak ezért. Danubio mester a formagyakorlatoknál kiemelte, hogy a wadoban nem "bunkai", hanem "kaisetsu" van. A formagyakorlatok más értelmet kapnak, ezáltal sokkal gyakorlatiasabb, életszerűbb amit szemléltetett is. Az értelmezésnél a legfontosabb hangsúlyt az kapja amit nem látunk. Imai mester újra és újra a "soku"-t hangsúlyozza, az egységet, minden mozgási energiát egy pontra összpontosítani ezáltal jóval nagyobb erőt tudunk kifejteni. Az erő meg fentről jön! A fentről jövő energiát vezetjük át, ez Imai mester teóriája.

 

Technikailag, szakmailag nagyon hasznosak voltak az edzések. Mindenki pozitívan nyilatkozott a tábor végén. Szövetségektől függetlenül tudtunk egy nagyszerű hétvégét együtt tölteni, ami a legfontosabb, közösen wado karatét gyakorolni.

További fotók itt találhatóak (folyamatosan frissül, ahogy kapjuk őket)

RedAngel nagyszerű fotói a Tűzmadár facebook 1 oldalán

RedAngel nagyszerű fotói a Tűzmadár facebook 2 oldalán