1%-os felajánlás

            Adószámunk: 18270349-1-43

Dojo / Edzőterem

         Címünk: 1182 Bp. Hargita tér 14.

Tűzmadár Közösség

Egyesületünk logója

  Adószámunk: 18270349-1-43
Bankszámlaszámunk:
16200144-00199540 (MagNet Bank)

Partnerek

Média

http://www.tuzmadarse.hu/sites/www.tuzmadarse.hu/files/images/tovabb_18_logo.jpg

Reklám

Humoros

Wado Ryu és Shindo Yoshin Ryu edzőtábor Berlinben

2012-05-27 12.09.01.jpg

2012 május 26-28. között rendezték Berlinben az évek óta már hagyománnyá vált pünkösdi Wado edzőtábort Christina Gutz (5.dan) szervezése alatt, a berlini Karate Szövetség és a Német Wadokai Sohonbu megbízásából. Tizenheten vettünk részt közösségünkből, sokan azzal a szándékkal is jöttek, hogy céljaikat elérve egy fokozattal gazdagabban jöjjenek haza.

   

 

Az edzőtábort Shuzo Imai 8. danos Wado Ryu mester és Toby Threadgill a Menko Kaiden, Takamura-Ha Shindo Yoshin Ryu vezető mestere tartotta. Nagyon jó párosítás  a Wado-Ryu és a Shindo Yoshin Ryu közötti kapcsolat megértésére.

A Wado-Ryu két alappilléren áll: Shindo Yoshin Ryu-n és a Karate-n. A tábor lehetőséget adott, hogy mélyebben megértsük a Wado-Ryu-t és annak kialakulását, hiszen a Wado stílus megalapítója, Hironori Otsuka is Shindo Yoshin Ryu-t tanult kezdetben és arra építette saját stílusát.

Ezen felül hangsúlyt kapott a relaxáció és hogy azon keresztül hogyan tudjuk sebességünket és erőnket fejleszteni. Foglalkoztunk a tantodori katáknak a tai otoshi, omote és ura verzióival, különböző metódusaival az idori katáknak, szintén az erő generálásán keresztül.

A tábort színesítette egy, instruktoroknak és vizsgáztatóknak tartott szeminárium majd egy látványos bemutató, a két, tábort vezető mesterektől. Imai mester hihetetlen energiával mutatta be kard elleni variációit, karddal, késsel végül puszta kézzel!

Az utolsó napra maradt a várva várt megmérettetés, a dan vizsga melyet egy két órás edzés előzött meg. Összesen tíz vizsgázó állt a háromfős bizottság elé ( Shuzo Imai 8.dan, Christina Gutz 5.dan és Bernd Alscher 5.dan) de így is több, mint négy órásra sikeredett a vizsga.

Nagyon színvonalas, szakmailag magas vizsgát láthattunk és végre szigorúbbak is voltak a vizsgáztatók az elmúlt évekhez képest. A tíz vizsgázóból hét főnek sikerült, többiek újra próbálhatják jövőre.

A sikeres vizsgázok:

1.danra: Szük István (Fudoshin), Morvai Szabolcs (Fudoshin), Németh Tibor (Mejin)
3.danra: Szük Melinda (Fudoshin), Molnár Tamás (Fudoshin), Hackenberger Erika (Mejin)

Szívből gratulálunk Nektek!

Az út hosszú és fárasztó volt de nagyon megérte áldozatot hozni, sok szép emlékkel és élménnyel lettünk gazdagabbak mindannyian.

Beszámoló az eseményről a Fudoshin honlapján

További fotók itt találhatóak  (további fotókat várunk)